Tuesday, November 6, 2012

House hunting....


yer mari lah meng'hunting' umah bersama2... sbb saya ni ngn azrul dah tua.. so why not?.. this is my dream.. and i hope early 2013 is the right time to have our own property.. sampai biler dok tgk org jer yg beli?? kami nak juger.. ewahhh...

  sgt cantik dan aku sgt kagum dan teruja... tp lom cukup kaya nak memiliki umah yg cenggini.. saya amat tetarik menarik kebaboommm ngn umah macam ini...berangan2 aper nak dibuat kalau ler kami ada rezki utk membeli umah macam ini...


 nak beli umah yg beso2 and cantek2 tidak ler termampu... sbb kita kene lah ikut kemampuan dan budget... (tp tetap nak jugak!!!!).. giler aper..takkan nak gi rompak bank plak kan.. if you ask me what is my dream house.. at least aku nak terrace house.. aku jugak suker modern design.. dan aku jugak x nak yg mahal2 sampai aku sefamily kene makan ikan kering... hahaha.. dan aku nak yg location nyer near to my office... dan aku nak yg tak terlalu ceruk sgt... aku nak location yg senang aku nk gi KB...aku nak umah yg dekat jugak nak balik umah PIL and balik umah my parents kat Bachok... pendek kata aku mmg mcm bagus sbb sumer aku NAK!!!!!! hahahahha.. tp nak murah..sgt menggelabah statement ini... hehehhe.. eh lagi aku nak yg hypermarket dekat ngn umah... ada McD, ada fastfood restaurant... cukup ler ayat 'aku nak'.. sbb aku x leh stop daripada nak memacam!!!
 

 jadinyer... aku telah dilamun cinta... ahhh indah nyerlah hai.... tp sakitnyer lah hai biler kene keluar duit yg banyak utk sumer nie.... tp tulah azam kami... to buy a house.... u have to be a gambler..selagi duduk dan berangan2 sampai mati pon kita x dpt aper... tp beli umah is not as easy as u buy a cloth... doakan kami dipermudahkan utk mengepam duit yer... feninggg oh fening.... oh my 2013 wish is to buy a iphone and now i've to postpone this wish.. erghhh.. (tp cukup lagi nak bli satu!!).. aku nakkkkkk jugak!! (eh mcm Auni plak..kalo nak tu nak jugak)..hahah.... kalo aku terbeli beli jugak la iphone korang jgn gitau dier eh... kita senyap2 kat sini jer...hahahha..







2 comments:

  1. yay!! bila dapat pergi umah baru kak tie ni..hehe..bestnya ada rumah, nnt boleh deco2 plak..hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..insyallah..tahun depan kot

    ReplyDelete